flyer Define [dys] FUNCTION

28 & 29.09.2013, onderdeel van de Kunstroute Leiden.
De Kunstroute Leiden vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september 2013 van 12.00-18.00 uur.

LOCATIE
Vrijplaats Leiden
Middelstegracht 36
2312 TX Leiden
…………………………….

Define (dys)function is de titel van de expositie van Lenny Waasdorp en Boukje van Iperen.

De expositie bestaat uit werk dat speciaal voor de Kunstroute is gemaakt: fotografie, video en sculpturen.  En alles met de vraag: wanneer functioneert iets of iemand? Wat is normaal, wat wijkt af en wie bepaalt dat?

Unieke combinatie tussen twee groepen

Geheel aansluitend met het thema van de twee kunstenaars is er zondag om 15:00 uur een uniek optreden van ogenschijnlijk maatschappelijke uitersten. Maar waarom zou dat niet werken?

  • Theatergroep Domino is een groep acteurs met een verstandelijke beperking. Zij speelden deze zomer nog, zeer succesvol, met het PS|Theater op Begraafplaats de Groenesteeg. In de Vrijplaats geven zij een dansperformance.
  • ESTEC Space Strings is een klassiek ensemble van ESTEC-medewerkers.

Van Iperen: ‘We hebben verschillende voorstellingen van Domino gezien en raakten steeds geboeid door de puurheid waarmee zij performen. En dat dus samen met ‘de Space Strings’, die onder andere kamermuziek van Bach en Mozart zullen spelen. Echt een geweldig voorbeeld van kruisbestuiving.”

Waasdorp: “Aansluitend is er live muziek van Chabert en Suite in het café van de Vrijplaats. Het is fijn te merken dat íedereen geheel vrijwillig meewerkt om de zondagmiddag vorm te geven: de optredens, de mensen achter de bar en ook de hapjes die we op zondagmiddag serveren worden gedoneerd. Er komt iemand fotograferen, iemand filmen; allemaal gratis. Dat is vooral in een tijd waarbij alles wordt afgerekend op de economische waarde ervan, op z’n minst opmerkelijk te noemen.

Daarom is het ook zo belangrijk dat er organisaties als de Vrijplaats bestaan, waar je de kans krijgt je verhaal te vertellen. Een plek die als broedplaats fungeert los van economische waarden of andere belangen. Een plek die ook nu, in crisistijd, functioneert.”

Theatergroep Domino/ESTEC Space Strings: zo 29 september om 15.00 uur. Vanaf 16.30 u speelt Chabert en Suite jazzy loungemuziek in het café van de Vrijplaats.

Toegang is gratis.

Domino eerdere voorstelling Down Index V
Foto: Theatergroep Domino “Down Index V ”

Blijf op de hoogte via onze Facebook pagina:
https://www.facebook.com/events/498687650217590/?fref=ts

www.vrijplaatsleiden.nl
www.kunstrouteleiden.nl

www.lennywaasdorp.nl
www.boukjevaniperen.nl