Flyer-Reflection-Boukje-van-Iperen

Boukje van Iperen exposeert van 2 t/m 23 februari 2014 bij Galerie Noodweer aan de Herensingel in Leiden.
Op zondag 2 februari om 13.00 uur wordt de expositie geopend.

Van Iperen (1987) woont en werkt in Alphen a/d Rijn en studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Tijdens de expositie REFLECTION laat zij videowerk, tekeningen, fotografie en sculpturen zien. Het werk uit zich veelal in verwrongen of vervormende beelden, reflecties, die niet gaan over schoonheid, maar een diepere laag proberen te raken.

De rode draad in Van Iperens werk is het beeld van de sterke en/of zondige vrouw. Inspiratie vindt zij terug in de huidige beeldcultuur en haalt ze uit onze Westers Christelijke traditie. Deze traditie wordt gekenmerkt door een negatief beeld van de vrouw en het vrouwelijke. Van Iperen is met de christelijke traditie opgegroeid en haar werk is als een zoektocht naar de waarheid of oorspronkelijkheid ervan; het recht doen aan. Want waar ligt de waarheid en is dit ooit nog terug te vinden?

Met de expositie REFLECTION wordt deze zoektocht zichtbaar. De reflectie gaat twee kanten op. Enerzijds is het resultaat van Van Iperens onderzoek en standpunt. Anderzijds stuurt zij deze beelden als echo’s weer de wereld in. Klaar voor de beschouwer om gezien te worden en opnieuw terug te kaatsen.

Galerie Noodweer
Herensingel 7, Leiden
Open op vr-za-zo  van 13.00 – 17.00 uur
galerienoodweer.nl